Bubble tea balletjes maken: recept voor tapioca parels

Tapioca Pearls
Bubble tea balletjes maken is een leuke activiteit die je met je vrienden kunt doen. Het is ook heel gemakkelijk om ze thuis te maken! In deze blogpost zullen we verschillende manieren bespreken om de parels vanuit het niets te maken.
Advertentie

Een manier is door rijstmeel en suiker in water te koken tot het dik wordt, er dan bolletjes of schijfjes van te vormen en ze te laten afkoelen voor je er thee-aroma’s aan toevoegt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een magnetron om tapiocazetmeel te koken, waardoor de textuur uniformer wordt dan bij traditionele kookmethoden. Deze methode duurt echter een uur in plaats van de 4 uur van de normale kooktijd, dus het kan de moeite waard zijn om uit te proberen als je ongeduldig bent!

Tapioca parels maken in kokend water

Leg je parels nooit in koud water. Kook ze in ruim kokend water met een snuifje zout tot ze doorzichtig zijn. Voor kleine parels kook je ze 20 minuten, maar voor grotere kan het tot anderhalf uur duren. Spoel enkele parels af om te zien of ze gaar zijn. Als ze gaar zijn, laat je ze uitlekken in een zeef, spoel je ze goed af en meng je ze met siroop of andere lekkere dingen zoals kokosmelk. De parels kunnen ook worden gekookt in suikerwater dat niet is uitgelekt voor een meer zetmeelrijke pudding die ook lang houdbaar is. Tapiocaparels zijn ook kant en klaar in de winkel te koop, als je eerst wat wilt uitproberen voor je helemaal opnieuw begint. Je kunt een tapiocaparels recept gebruiken om je eigen bubble tea balletjes te maken.

  • Doe de ingrediënten voor het maken van de parels in een kookpot en roer voortdurend met een houten lepel tot het mengsel bevochtigd is in één grote klont.
  • Kook deze klomp op laag vuur terwijl je voortdurend roert, pas op dat je het vuur te hoog worden.
  • Kook tot de parels helder zijn en een dikke textuur hebben, ongeveer 20 minuten.
  • Laat uitlekken in een vergiet terwijl je er koud water over laat stromen om het kookproces iets te versnellen. Je kunt er ook ijsblokjes over gieten als je ze niet in een vergiet wilt laten uitlekken

Een paar opmerkingen: deze balletjes zijn wat kauwbaar door hun hoge suikergehalte, dus ze zullen niet zo gemakkelijk oplossen in je thee. Ook als je ze niet in bubble tea gebruikt kun je ze gebruiken voor desserts en hapjes. Ook moet je ze niet meer dan één keer tegelijk opwarmen, want dan beginnen ze hun elasticiteit te verliezen en kunnen ze hun vorm niet meer houden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Net toegevoegd:

Follow Us

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit